רמי בוכניק ושמעיה דוד הדגימו ‘התאבדות עסקית’ בשידור חי, וחזרו כדי לספר על זה.
“אהלן רמי ושמעיה. בפעם הקודמת שדיברנו איתכם הייתם לפני השקת האקווריום. בואו ספרו לקוראים שלנו – מה קרה מאז?”
“מה שקרה הוא שאיימנו להתאבד עסקית בשידור חי, וניצלנו” צוחק שמעיה. “לא כל מה שניסינו הצליח לנו. אבל בסוף הכל התחבר ועמדנו במשימה שלקחנו על עצמנו. תוך 60 ימי עבודה הקמנו קליניקה פעילה מאפס, בתחום התחרותי של האימון לזוגיות אפילו שלא היתה לנו בו שום פעילות קודמת.”
רגע אחד, לא כל כך מהר. אתה קופץ ישר להצלחה. אני רוצה לשמוע קצת על הקשיים בדרך. ספרו לי על זה
“(רמי בוכניק) קודם כל בוא נבהיר – זה לא סוד. למעשה, כל מי שקנה כרטיס לאקווריום ראה אותנו מתקשים ומתברברים בשידור חי, וזה סבאבה כי ככה זה בעולם האמיתי. לא תמיד פוגעים ביריה הראשונה, אבל זה לא אומר שצריך להתייאש.
למשל, בתחילת הדרך עשינו לא מעט טעויות טכניות בקמפיינים שלנו. חלק ממה שרצינו להראות זה שגם מי שאינו מומחה יכול להצליח, אז זה לא שעשינו טעויות בכוונה, אבל ובהחלט הדגמנו שמי שאינו מומחה עלול לעשות טעויות של מתחילים. ועם זאת, למרות שהטעויות האלו ביזבזו לנו כמה מאות שקלים, הראינו גם שבעבודה שיטתית, אפשר לזהות אותן ולתקן אותן ממש מהר.
משהו אחר שלא עבד לנו כמו שחשבנו הוא ההסתמכות על ספר כמה שיביא לנו מתעניינים. כל קמפיין וכל קהל הוא ייחודי. ניסינו לשחזר קמפיין שעבד מעולה לשמעיה, ולנו זה פשוט לא עבד טוב. אבל גם כאן – ברגע שהוכחנו לעצמנו שזה לא עובד, ביצענו שינוי מהיר ויצרנו ‘מגנט לידים’ חדש בדמות מדריך חינם בפורמט PDF, שעבד מצויין והביא לנו כמו יפה של מתעניינות.”
“ואל תשכח את האתגר הכי גדול” מתערב שמעיה. “באמצע האקווריום החלה תקופת הבחירות הרביעית. כל המפלגות התחילו לשפוך תקציבי פרסום אדירים ומחירי הפרסום עלו בטירוף. הגענו לנקודה שבה פשוט אי-אפשר היה יותר לפרסם בפייסבוק, והיינו צריכים להפגין גמישות וזריזות ולמצוא פתרונות, ועשינו את זה.”
אוקי, ומה התוצאות? מה אתם מחשיבים כהצלחה?
” (שמעיה דוד) אז ההצלחה שלנו (ואני מזכיר שלאורך כל התקופה לא השקענו יותר משעתיים ביום בפרוייקט הזה) היא במספרים:
לרשימת התפוצה שלנו נוספו קצת פחות מאה נשים שרכשו את הספר שלנו, ועוד 450 נשים שהורידו את המדריך החינמי שלנו.
מהרשימות האלו הגיעו לוובינרים שערכנו בערך 150 מחפשות זוגיות, ומתוכן 12 רכשו תוכניות ליווי דיגיטליות וליווי אישי. זה אומר שתוך 60 יום ייצרנו הכנסות של עשרות אלפי שקלים לקליניקה שבכלל לא היתה קיימת כשהתחלנו.
עכשיו, מה שחשוב להבין הוא שאילו רצינו, היינו פשוט ממשיכים לפרסם, ממשיכים לאסוף מתעניינות וממשיכים למכור את שירותי האימון לזוגיות. הקמנו עסק שיכול בהחלט להמשיך לעבוד עוד ועוד. אבל צריך לזכור שעיקר העיסוק של רמי ושלי הוא בייעוץ ואימון עסקי. בנינו את הקליניקה הזו כתרגיל, כדי להוכיח שאפשר ושאנחנו יודעים לעשות את זה. מרגע שהשגנו את התוצאות שרצינו, הקפאנו את הפעילות הזו מפני שהיא אינה הדבר העיקרי עבורנו.”
אוקי. אז זה היה האקווריום. מה הפרויקט החדש שלכם?
“(שמעיה דוד) לפרויקט הזה קוראים ‘למלא את הקליניקה בלקוחות’ והוא פשוט מאוד. אנחנו מציעים למאמנים ומטפלים שרוצים להפוך את השליחות שלהם לעיסוק העיקרי ולהתפרנס ממנו, לעבוד איתנו על בניית המנגנון השיווקי האישי שלהם. בעצם, אנחנו מציעים להם ליווי בתהליך זהה לשיטה שאנחנו הפעלנו באקווריום, ומבטיחים שיקבלו את אותן התוצאות. 10 לקוחות חדשים תוך 60 יום.”
אם זה אותו תהליך, למה צריכים ליווי?
“(רמי בוכניק) האמת היא שלא חייבים ליווי. מי שרוצה יכול גם היום לקנות את הקלטות האקווריום ולראות בדיוק מה עשינו בכל שלב. הכל גלוי שם. הכל עם צילומי מסך בזמן אמת ולא הסתרנו כלום חוץ ממספר כרטיס האשראי שבו שילמנו לפייסבוק.
אבל על מי שעוסק בחינוך ולמידה יודע, שרק אחוז קטן מאוד מהאנשים יודע לקחת ערימה של מידע, להפנים אותו ולהפוך אותו לידע מעשי שהוא מסוגל להפעיל. זה כמו לנסות ללמוד שחייה מתוך צפייה בתחרויות באולימפיאדה. אתה רואה הכל, אבל האם אתה יודע לעשות את זה בעצמך, לבד, בלי עזרה? העובדות הן שאם תיקח מאה איש שלא יודעים לשחות, תיתן להם לצפות ב-100 שעות של תחרויות שחייה, ואז תזרוק אותם לבריכה, 98% מהם יטבעו…”
(שמעיה מתערב) “תראה, אני הדרכתי והכשרתי מעל אלף מאמנים. לכאורה, אפשר לקרוא הכל בספרים. ובכל זאת אנשים שילמו 12 ו-15 אלף ₪ כדי להשתתף בקורסי הכשרה. הם עשו את זה כי הם ידעו שלבד, הם לא יצליחו. תמיד יש משהו שלא מובן לך, שאתה לא מסתדר איתו, וצריך שמישהו יעזור לך להתגבר על זה. אנשים שמנסים לבד כמעט תמיד נתקלים במשהו שלא מצליח להם, או שהם לא מבינים איך לעשות, והאם לא יודעים להתגבר על זה לבד. הם נתקעים שבועות, ובסוף מתייאשים. הליווי האישי מונע את זה. וכמובן, יש גם את עניין האסטרטגיה.”
מה זה עניין האסטרטגיה?
(רמי בוכניק) אנחנו עובדים גם עם הרבה מאמנים ומטפלים, שיש להם קליניקות מלאות והם בהחלט יכולים להיחשב מצליחים כבר היום. הם באים אלינו כדי שנעזור להם להמשיך להתקדם. מה שגילינו, ממש ללא יוצא מן הכלל, שגם את האנשים האלו היה צריך לדייק מאוד. גילינו שאין להם תשובות מספיק טובות לשאלות מאוד בסיסיות: מי בדיוק הקהל הכי נכון לך? מה הקהל הזה הכי רוצה לקבל? מה הדרך הכי טובה להגיע לאנשים האלו? ועוד. הדיוק הזה מצריך חשיבה אסטרטגית עמוקה. בלעדיה, עלולים לעשות הרבה מאמץ ועבודה, ולשפוך הרבה כסף לכיוון שאינו מתאים בכלל.
לא הבנתי. אולי תתנו לנו דוגמה?
(רמי בוכניק) בכיף. לאחרונה עבד איתנו מטפל מצליח, נקרא לו הדוקטור, שרצה לפתוח הכשרה למטפלים בשיטה מעניינת שהוא פיתח בעצמו, מכניסה מידה גדולה של משחקיות לטיפול, מחזירה למטפלים שחוקים את הברק לעיניים, והופכת את הטיפול שלהם להרבה יותר חי, מעניין ומלהיב עבור המטופלים.
הדוקטור חשב שהנקודה הכי חשובה בקורס שלו היא לתת למטפלים ‘הסמכה’ לשיטה שלו. הוא חשב כך כי הוא רגיל לחשיבה אקדמית: תארים, תעודות וכו’. וזה נכון שמבחינת י שהולך ללמוד מקצוע, השאלה עם איזו תעודה הוא יוצא בסוף היא פרמטר משמעותי בהחלטה. אפילו שזו רק חתיכת נייר, התפיסה של הסטודנטים שהיא בעלת חשיבות ומייצגת הכרה אקדמית, אומרת שהם מוכנים לשלם יותר כסף כדי ללמוד במוסד נחשב שנותן תעודה נחשבת
אבל הדוקטור הוא אדם פרטי. אין מאחוריו אקדמיה. התעודה שלו היא רק חתיכת נייר. הוא לא יכול להתחרות בהצלחה בקורסים אקדמיים במיתוג, וגם לא במחיר. עבורו, חשוב הרבה יותר להציג למטפלים את התועלות האחרות שיפיקו: יותר עניין בעבודה, הצלחה גדולה יותר של המטופלים שלהם, יותר המלצות והפניות שיגיעו מכך שהמטופלים שלהם יהיו נלהבים ומרוצים בזכות השיטה הזו.
בלי העבודה שעשינו איתו, הוא היה יוצא ומנסה להתחרות עם הקורס שלו מול הגופים האקדמיים וכל המכללות המוכרות. אם בכלל היה מצליח להביא אנשים לקורס שלו, הוא היה מבזבז המון כסף וזמן בגלל פרסום לא יעיל.
בזכות העבודה שלנו יחד, השיווק שלו יכול להיות מדויק, מכוון בדיוק לאנשים הנכונים ומעביר בדיוק את המסר הנכון כדי שירצו לבוא אליו. זו עבודה ברמת האסטרטגיה. מי שלוקח את האקווריום ומעתיק את השיטה בלי שיש לוו אסטרטגיה נכונה, עלול לבנות מנגנון יפה שלא יביא לו לקוחות מפני שהוא לא פונה לאנשים הנכונים, או פונה אליהם עם הצעה לא נכונה.”
ומה עוד יש בפרויקט החדש שלכם מעבר לאקווריום?
” (שמעיה דוד) יש כמובן את הדיוק והחידוד על כל צעד וצעד, ודבר חשוב מאוד – יש את העבודה על תהליך המכירה. צריך להבין את ההבדל בין שיווק למכירה.
אפשר לדמיין את זה כך: השיווק הוא הנציג שלך. הוא סוכן שיוצא לעולם, מאתר אנשים שיש להם צורך או בעיה שאתה פותר, ומביא אותם עד לפתח הדלת שלך. המכירה היא מה שקורה מרגע שפתחת את הדלת וראית אותם עומדים שם. האם מה שתגיד יגרום להם להיכנס פנימה ולקנות ממך, או שאחרי כמה משפטים מגומגמים הם יגידו “תודה, לא מעוניין” וילכו משם? השיווק הכי טוב בעולם לא יספיק אם אתה לא יודע מה ואיך להגיד להם כשהם עומדים מולך.
מאחר ששנינו באים מעולם האימון והטיפול, אנחנו יודעים היטב שרוב המאמנים והמטפלים בורחים מהצורך למכור. הם לא יודעים איך לעשות את זה נכון. הם חושבים שמכירה זה משהו מלוכלך, לא הגון, שמכירה זה ללחוץ על אנשים לקנות מה שהם לא צריכים ולשקר להם כדי שיעשו את זה, ולכן הם נמנעים מלמכור, ומאבדים המון לקוחות.
בתוכנית שלנו אנחנו עובדים חזק מאוד ומקדישים זמן משמעותי כדי ללמד אנשים איך לגשת למכירה בצורה הנכונה, צורה שהיא לחלוטין אתית, מוסרית והוגנת. אנחנו מלמדים אנשים תהליך מכירה שהוא בעצם שיחה נעימה ביניהם לבין הלקוח. שיחה שמכבדת הן את הלקוח והן את המטפל, ואשר בסופה הלקוח שני הצדדים יוצאים בתחושה טובה בין אם הלקוח קנה מכם או לא.”
אני מניח שתרצו שנספר על זה לקוראים שלנו. לאן להפנות אותם?
הדרך הכי פשוטה היא להצטרף לכנס דיגיטלי (חינם) שאנחנו עורכים בקרוב ולקבל את כל הפרטים. אפשר לעשות את זה בקישור הזה.